Beskrivning

Ett paket med grundläggande medicinsk kunskap och kliniska färdigheter för läkarstudenter i grundutbildningen. Paketet innehåller Medicin och Kliniska färdigheter.

MEDICIN
Medicin omfattar internmedicinsk kunskap som rör diagnostik samt principer för behandling och uppföljning. Boken beskriver de patientproblem inom det internmedicinska området som den legitimerade läkaren ska kunna handlägga. För att skapa förståelse för hur de olika sjukdomarna uppkommer, presenterar sig kliniskt och utvecklas över tid har stor vikt lagts vid beskrivningen av bakomliggande patofysiologiska mekanismer.

Överblicksbilder sammanfattar de största och mest centrala aspekterna. Fallbeskrivningar exemplifierar hur en erfaren läkare skapar och prövar hypoteser inför beslut om diagnostik och behandling. Även om internmedicinens tyngdpunkt ligger på långvariga sjukdomsprocesser, är den kliniska värderingen och handläggningen av akuta komplikationer och akut debuterande symtom av stor betydelse.

På bokens webbplats finns sammanfattningar, självtestfrågor och hänvisningar till fördjupningslitteratur. De ökar bokens användbarhet både för självstudier och för diskussioner i grupp.

KLINISKA FÄRDIGHETER
Denna bok behandlar de grundläggande kliniska färdigheter som alla läkare oavsett inriktning måste behärska. Tonvikten ligger på patientsamtalet och fysikalisk undersökning så som dessa moment används i modern sjukvård, den kliniska beslutsprocessen och de faktorer som påverkar förhållandet mellan patie
Pris: 900.00 kr
ISBN: 9789144118659

Kontakt

Stad: Göteborg
Namn: Lars Andersson
Kontakta annonsören
Medicin och Kliniska färdigheter - paket