Beskrivning

Han dök först upp på ett internetforum 2009 som en hotfull skepnad i bakgrunden på ett par svartvita fotografier av lekande barn. Onaturligt lång och mager, utan tydliga anletsdrag, kom han snart att gå under namnet Slender man. Fem år senare är han huvudperson i noveller, filmer och datorspel, målas på väggar i städer världen över och förekommer i allt fler unga människors mardrömmar.
Det unika med Slender man, Herobrine, Getmannen och andra liknande skräckfigurer är att de inte har någon direkt upphovsman, utan uppstod ur det kollektiva undermetvetna som utgörs av miljoner internetanvändare.
De utgör exempel på Creepypasta – digitala spökhistorier där uråldrig folklore möter internets kollektiva skaparkultur och virala förmåga. I många fall blir historierna till moderna vandringssägner, där Svarta madame motsvaras av hemsidor man absolut inte får besöka vid midnatt, och motsvarigheterna till Näcken eller Skogsrået inte lurar i skogskanten, utan bakom ett hörn i Grand Theft Auto V eller Minecraft.
I denna den första bok som skrivits om fenomenet återger och analyserar journalisten Jack Werner den mest skrämmande och intressanta creepypastan Internet har att erbjuda. Resultatet är lika mycket ett stycke högaktuell folklivsforskning som en samling hårresande spökhistorier.

GALAGO 2014, originalutgåva. Häftad med dek:d frontpärm. 380 s. Omslag & ill:r av M O Stromberg. Nyskick. Mycket eftertraktad.
Säljs endast i Sthlms-området mot kontant betalning p g a tidigare bedrägerier
Pris: 500.00 kr
ISBN: 978-91-7037-803-4

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Creepypasta – spökhistorier från internetCreepypasta – spökhistorier från internetCreepypasta – spökhistorier från internetCreepypasta – spökhistorier från internetCreepypasta – spökhistorier från internet