Beskrivning

Olsson som gör de godaste pastejerna i staden. Alla älskar Olssons pastejer. Framgångsreceptet är att Olsson alltid använder de finaste råvarorna. Hos Olsson jobbar Hugo som är duktig på att sköta pastejkvarnen. Olsson själv smakar av smeten så att man håller kvaliteten på pastejerna. Kamrer Ström sköter ekonomin. Ibland får alla jobba extra för att kunna leverera pastejer till
alla kunder. Olsson är stolt över sitt pastejbageri.
Men en dag försvinner kamrer Ström med kassan och förutom att Olsson blir av med alla pengar så blir han också av med en duktig kamrer. Han har inte längre råd att köpa de finaste råvarorna. Kunderna undrar vad som har hänt med Olssons pastejer och försäljningen går ner. Hugo kan inte längre vara kvar för att sköta pastejkvarnen. Olsson försöker med allt men ju sämre försäljningen går desto sämre råvaror måste han köpa och kvaliteten sjunker. Olsson går inte längre stolt genom staden.

Peter Cohen har tillsammans med Olof Landström (bilder) givit ut uppmärksammade barnböcker som Olssons Pastejer och Herr Bohm och sillen, en bok vilken tyska Die Zeit recenserar: "för att ta till en överdriven underdrift: Här presenterar sig den första filosofiska bilderboken som varje barn - utan att ens kunna läsa - förstår.”

En bok för alla 2001. Kartonnage. 36 sidor.Genomgående illustrerad, i färg. Nyskick. Slutsåld i handeln.
Säljs endast mot kontant betalning i Stockholm.
Pris: 120.00 kr
ISBN: 9789172211889

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Olssons pastejerOlssons pastejerOlssons pastejer