Beskrivning

Karin Berglund är sedan många år älskad för sina kunniga, personliga och sensuella trädgårdsskildringar och stämningsfulla fotografier. När hon nu i sin nya bok Jag tänker på Linné berättar om en av svensk historias mest betydelsefulla personer är det med samma glöd och spännande infallsvinklar som vi känner från hennes trädgårdsböcker. Ja, vem skulle kunna vara mer lämpad än Karin Berglund att skriva en hyllningskantat till Carl von Linné lagom till trehundraårsjubileet av hans födelse? Här möts de i kärleken till floran och respekten för kunskap. Dessutom får vi njuta av hennes fotografier i ett nytt sammanhang. Tillsammans med ett stort historiskt bildmaterial gör de denna bok till en unik kombination av historia och nutid.
Efter att ha läst många, många hyllmeter av litteratur och botaniserat i undangömda arkiv har Karin Berglund omsorgsfullt mejslat fram ett levnadsöde. Hon har hälsat på i Linnés barndoms trakter, följt honom på några av hans mödosamma resor och tagit del av hans gärningar som läkare, lärare och forskare. Det ömsinta porträtt hon målar upp är bilden av en intensiv, komplex och levande människa som väckte starka känslor i sin samtid. Linné blir här ett geni, förstås, men också en person med mänskliga svagheter, skör och stark som den blomma som bär hans namn.
Albert Bonniers Förlag 2007. Inb med dek pärmar. Rikl illd i s/v resp färg. Obetydl slitage på rygg o kaptäl. Slut hos förlag och i handeln, sällsynt.
Säljs enbart mot kontant betalning i Stockholm.
Pris: 150.00 kr
ISBN: 9789100100001

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
PRISSÄNKT! JAG TÄNKER PÅ LINNÉ, HAN SOM SÅG ALLTPRISSÄNKT! JAG TÄNKER PÅ LINNÉ, HAN SOM SÅG ALLTPRISSÄNKT! JAG TÄNKER PÅ LINNÉ, HAN SOM SÅG ALLTPRISSÄNKT! JAG TÄNKER PÅ LINNÉ, HAN SOM SÅG ALLTPRISSÄNKT! JAG TÄNKER PÅ LINNÉ, HAN SOM SÅG ALLT