Beskrivning

Susan Travers är den enda kvinna som någonsin tillåtits ingå i franska främlingslegionen. I denna självbiografiska bok berättas om hennes äventyr och bravader och det märkvärdiga liv som fört henne från den europeiska societéns tjusiga liv på det glada tjugotalet till andra världskrigets brutala krigsskådeplatser.
Susan Travers sökte det spännande och farliga i livet och drömde sig bort till främmande platser. Krutröken och kampandan under andra världskriget lockade och
Susan kastade sig iväg till fronten. Som sjuksköterska och ambulansförare i främlingslegionen följde hon med de stridande trupperna genom öknen i norra Afrika. Utsatta för naturens nyckfullhet och under strapatsrika färder genom svår terräng färdades Susan med trupperna vidare till Syrien och Libyen. Tillsammans med general Koenig, vars chaufför och älskarinna hon var, utstod hon tappert det historiska slaget vid Bir Hakim. Med oerhört mod var Susan beredd att riskera allt för sitt land och för mannen hon älskade. Inbunden bok med skyddsomslag i mycket gott skick. Utgiven av Forum Förlag 2000.
Pris: 65.00 kr
ISBN: 9789137116518

Kontakt

Stad: Ängelsberg
Namn: Engelsbergs Books & Vinyldiscs
Kontakta annonsören
Ensam kvinna i främlingsregionen