Beskrivning

Martin Luther King (1929-1968) är en av de viktigaste personerna i USA:s historia. Med personligt mod, moralen som argument och med icke-våldet som metod ledde han protesterna mot den orättvisa behandlingen av den svarta befolkningen till stora segrar under 1950- och 1960-talen. Han var mitt i en kampanj för att organisera alla fattiga oavsett hudfärg när han mördades. Femtio år efter sin död, i en värld, i ett USA där rasister och reaktionärer höjer rösten, är King lika aktuell som någonsin som förebild för hur man med fredliga metoder kan stå emot förtryck och fördomar.
Lars Åke Augustsson tecknar i första delen av sin bok ett porträtt av Martin Luther King i hans tid, hans person och politik, men också hans problem och mänskliga svagheter. I andra delen reser han i spåren av King och ger oss ett högaktuellt reportage om dagens USA under Donald Trump, där vi får möta människor från kyrkor och politiska rörelser, som talar om sina liv och sina hopp om framtiden.
Bokens introducerande och insiktsfulla text är skriven av USA-kännaren Dag Blanck, professor i nordamerikanska studier vid Uppsala universitet.
Lars Åke Augustsson är författare till både skönlitteratur och fackböcker. Senast utgav han Dömd till döden (2016) och tidigare på Carlssons även Arne Ruth talar ut (2013) och Lever Stig Dagerman? (2014). Lars Åke Augustsson är också medarbetare på Expressens kultursida sedan många år.
Carlsson 2018. Inb m skomsl. 259 sid. Illustr:d. Mkt bra skick.
Säljs end mot kont betaln.
Pris: 150.00 kr
ISBN: 9789173318822

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Martin Luther King: hans dröm och vår verklighetMartin Luther King: hans dröm och vår verklighetMartin Luther King: hans dröm och vår verklighetMartin Luther King: hans dröm och vår verklighetMartin Luther King: hans dröm och vår verklighet