Beskrivning

Ett krig, en kod och två mäns kamp på liv och död.

Nordafrika 1942. Rommels trupper tränger obevekligen fram mot Kairo, engelsmännens starkaste fäste. Den tyske generalen tycks omöjlig att besegra. Han har ett okänt vapen: en toppspion med en hemlig kod.

Alex Wolff är Rommels man och efter en fruktansvärd färd genom det glödheta Sahara lyckas han ta sig in i Kairo. Wolffs uppdrag är att stjäla brittiska militärplaner och sända dem till Rommel med hjälp av en kod, vars nyckel är förborgad i Daphne du Mauriers berömda roman ”Rebecca”.

En ung engelsk officer, Major Vandam, är snart Wolff på spåren men Wolff har redan byggt upp ett nät av hemliga kontakter där en kärlekstörstande magdansös spelar en viktig roll. Också Vandam tar en kvinna till hjälp, Elene, en vacker judinna som är beredd att använda sin skönhet i kampen mot nazismen.

Medan tyskarna rycker fram mot en annalkande seger är Vandam nu tätt i hälarna på Wolff. Här finns fantastiska scener: en vansinnesfärd på motorcykel genom det mörklagda Kairo; den plötsliga reflexen av ett knivblad, varmt framvällande blod och skuggan av en flyende mördare; en andlös kapplöpning med ett framrusande tåg. Follett bygger obönhörligen upp den vibrerande spänningen tills de båda motståndarna står öga mot öga i en gastkramande final.
Nyskick. Inbunden med skyddsomslag, 295 sid, 1981. Bonniers.
Transportkostnad tillkommer
Pris: 60.00 kr
ISBN: 9100452610

Kontakt

Stad: Helsingborg
Namn: bokpilot
Kontakta annonsören
Kod Rebecca