Beskrivning

Filmen i Sverige är en bred översikt av den svenska filmhistorien, dess genier och konstverk, dess melodramer och munterhet, folkliga framgångar och vulgära trivialiteter, dess växlande ekonomiska och sociala konjunkturer, dess produktionsförhållanden och publika relationer, dess kreativa kriser och dundrande debatter, dess storhet, förfall och reformer.

Leif Furhammar (1937-2015) var professor i filmvetenskap och spelade en stor roll för tv:s status från 60-talet fram till i dag. Han började sin bana som film- och tv-recensent på Svenska Dagbladet, men flyttade sedan över till Dagens Nyheter där han var tv-krönikör fram till 2009.
Han skrev flera böcker, bland annat om hur filmen påverkar samhället och tvärtom. Böcker som använts flitigt på universitetsutbildningar i filmvetenskap och som också var bakgrunden till att han 1965 tilldelades Guldbaggejuryns specialbagge för särskilda insatser för svensk film. 1992 fick han sin andra bagge, då för boken ”Filmen i Sverige”.

Höganäs-Wiken, i samarbete med Filminstitutet, 1991. Inbunden i kvartsfolioformat med dekorerat skyddsomslag. 381 sidor. Rikligt fotoillustrerad. I nyskick.

Säljs end mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier vid distansförsäljning.
Pris: 150.00 kr
ISBN: 9170247129

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Filmen i Sverige: en historia i tio kapitelFilmen i Sverige: en historia i tio kapitelFilmen i Sverige: en historia i tio kapitelFilmen i Sverige: en historia i tio kapitelFilmen i Sverige: en historia i tio kapitel