Beskrivning

Alla svenskar minns var de befann sig den 7 april 2017 klockan 14.54. Bilderna av den brinnande lastbilen som representerar den värsta terrorattacken mot Sverige någonsin är för evigt etsade på våra näthinnor. Det lidande som en ensam och förvirrad gärningsman orsakade är omätbart.
Ändå är vi överens om att det kunde blivit mycket värre. Efter att larmet kommit in, fungerade samhällsinsatsen i det närmaste prickfritt: polis, brandkår, sjukvård och rättsväsende samarbetade effektivt och på bred front. Riskområden utrymdes och genomsöktes. Skadade fick vård och gärningsmannen greps. Känslan av trygghet och effektivitet mitt i det ofattbara blev snabbt stark.
Detta är den unika berättelsen om vad som hände bakom kulisserna. Här kommer nitton olika röster till tals och ger sina delar av helhetsbilden kring samhällsinsatsen: ögonvittnen, poliserna som var först på plats och med risk för eget liv genomsökte Åhléns efter beväpnade gärningsmän, sjukvårdarna, brandmännen, de ansvariga för hundratals barn på SF-biografen och många fler. Även åklagaren, den advokat som fick i uppdrag att försvara gärningsmannen och rikspolischefen ger sina bilder av det inträffade.

Southside Stories 2018. Häftad, 8:o. 199 sid. Mkt bra skick, närmast som ny, troligen oläst ex.

Säljs end mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier vid distansförsäljning.
Pris: 150.00 kr
ISBN: 9789188725271

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Drottninggatan: 19 röster från den 7 aprilDrottninggatan: 19 röster från den 7 aprilDrottninggatan: 19 röster från den 7 aprilDrottninggatan: 19 röster från den 7 aprilDrottninggatan: 19 röster från den 7 april