Beskrivning

Det är slutet av 1800-talet, den tid då Europas stater styckar upp Afrika mellan sig. Kung Leopold II av Belgien lägger för sin privata del beslag på det väldiga området runt Kongofloden. Den välkände upptäcktsresanden Stanley är hans edsvurne. Enorma mängder gummi och elfenben skeppas från Kongo till Bryssel, folk och natur exploateras hänsynslöst och under tre decennier dör cirka tio miljoner människor i Kongo. Här uppenbaras den grymma verkligheten bakom Joseph Conrads roman Mörkrets hjärta. Kung Leopolds vålnad är den sanna berättelsen om ett av de största folkmorden i modern tid, men också historien om några få modiga män som vågar protestera och får omvärlden att reagera. Motståndet leder fram till 1900-talets första människorättsrörelse, där bland andra Mark Twain deltar. För sitt författarskap har Hochschild tilldelats Lannan Literary Award och Theodore Roosevelt-Woodrow Wilson Award av American Historical Association. Hans böcker har översatts till tretton språk. ”Ett exemplariskt stycke historieskrivning: angelägen, levande och övertygande.” Literary Review. ”En storartad och översiktlig berättelse om Europas brott i Centralafrika.” New York Times Book Review.

Ordfront 2000. Inbunden med skyddsomslag. 447 sid. Fotoillustrerad. Mkt bra skick, närmast som ny. Relativt rar och svåråtkomlig.

Säljs end mot kontant betalning i Sthlm:s-området p g a tidigare bedrägerier vid distansförsäljning.
Pris: 150.00 kr
ISBN: 9789173246941

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Kung Leopolds vålnad: om girighet, terror och hjältemod i det koloniala AfrikaKung Leopolds vålnad: om girighet, terror och hjältemod i det koloniala AfrikaKung Leopolds vålnad: om girighet, terror och hjältemod i det koloniala AfrikaKung Leopolds vålnad: om girighet, terror och hjältemod i det koloniala AfrikaKung Leopolds vålnad: om girighet, terror och hjältemod i det koloniala Afrika