Beskrivning

Omkring år 1000 talas det ibland om personer som tillhört den speciella gruppen kungsmän i samhället. De kallas för "drängar" eller "tegnar" och känns igen därför att de bär en benämning som bara tycks har använts för män i den kungliga hirden. Vilka var dessa kungens män som har lämnat spår efter sig på många runstenar i Sverige och Danmark? Vilken kung tjänade de och hur såg det samhälle ut där de levde och verkade? Maja Hagerman har som vetenskapsjournalist med stigande intresse följt den flod av ny forskning om skiftet mellan vikingatid och medeltid som kommit på senare år. Utifrån de senaste rönen målar hon upp en panoramabild över ett dramatiskt skede i vår historia. I "Spåren av kungens män" berättar Maja Hagerman fantasieggande och kunnigt om människor och företeelser i vårt land i brytningstiden mellan hedendom och kristendom. Boken tilldelades Augustpriset för facklitteratur.

Rabén Prisma 1996. Originalutgåva, 4:e tryckning. Inbunden med skyddsomslag. 435 sid. Illustrerad. Mkt gott skick, som ny. Slut hos förlag och i handeln, kan enbart förvärvas antikvariskt samt är mycket eftertraktad.

Säljs end mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier vid distansförsäljning.
Pris: 120.00 kr
ISBN: 9789151829272

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Spåren av kungens män: om när Sverige blev ett kristet rike i skiftet mellan vikingatid och medeltidSpåren av kungens män: om när Sverige blev ett kristet rike i skiftet mellan vikingatid och medeltidSpåren av kungens män: om när Sverige blev ett kristet rike i skiftet mellan vikingatid och medeltidSpåren av kungens män: om när Sverige blev ett kristet rike i skiftet mellan vikingatid och medeltidSpåren av kungens män: om när Sverige blev ett kristet rike i skiftet mellan vikingatid och medeltid