Beskrivning

Menu, en samling kulinariska anteckningar med noggrant utprovade recept och gastronomiska anvisningar samt kommentarer av Tore Wretman.

Insatserna som Tore Wretman, 1916-2003, gjorde för kulinarisk kultur i Sverige, med återupprättande av husmanskost samt smörgåsbord och utvecklingen av restauranger med kontinentala maträtter, service och vinkunskap, kan inte nog överskattas.
Efter motbokstiden, som var enda anledningen till svenskarnas restaurangbesök - för att åtkomma sprit -, skapade Wretman en glädje till att njuta av vällagad mat med väl valda och tempererade drycker i vackra samt trivsamma restaurangmiljöer; gärningarna består ännu.
Wretman inspirerades till att skapa det bästa för gästen efter att ha läst romanen "Konstverket" av Sinclair Lewis, 1885-1951 (Nobelpriset i litteratur 1930, som förste amerikanske pristagare); av Lewis övriga produktion har romanen "Det händer inte här" fått ny aktualitet i USA.
Forum, nytryck (maj) 1957. 1:a utg kom 1956. 260 (3) s. Illustrerad med 45 vinjetter och 8 helsidor av Yngve Svalander. Skyddsomslag utformat efter matsedel från restaurang Riche, tecknad av Yngve Svalander.
Dedikation på försättsblad av Tore Wretman till brudpar med specialkomponerad meny för bröllopsmiddagen på Stallmästargården inklistrad på motsatt försättsblad, daterad 2 août (?) 1957.
Smärre naggar och revor på skomsl samt obetydliga bruksspår, men relativt välbevarad raritet.
Säljs end mot kontant betalning i Sthlm p g a tidigare bedrägerier.
Pris: 1 300.00 kr
ISBN: - - -

Kontakt

Stad: Sthlm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
MENUMENUMENUMENUMENU