Beskrivning

"Leif Mannerström och Christer Svantesson öppnade i mitten på 70-talet restaurang Johanna vid Brunnsparken i Göteborg. Christer började sin bana som kockelev på Stadshotellet i Alingsås, min födelsestad. Med inspiration från franska stjärnkrogar och svenska råvaror förverkligade de båda en dröm och restaurang Johanna föddes. Mitt första matminne därifrån är att vi firar en högtidsdag i familjen och höjdpunkten i firandet är middagen på Johannas. Det var inte bara maten utan omhändertagandet, sällskapet och upplevelsen som har fastnat. Men det är också en av ganska få middagar där jag fortfarande kan se uppläggningen och andas in ljuvliga dofter. Det förstärks förstås av kokboken ”Johannas hemligheter” – en kokbok för alla fem sinnena. Just idag när jag skriver dessa rader skall jag laga en favoriträtt: stekt hälleflundra med senapsgräddsås och pressad potatis. Du hittar receptet på sidan 84 (jag har tagit bort dragon ur min variant)." Björn Klinge, professor i parodontologi vid Karolinska Institutet.

Atlantis 1981. Pappband i kvartsfolioformat med laminerade, dekorerade pärmar. 160 sid. Rikligt fotoillustrerad i färg. Liten stötskada mot kant på pärm, i övrigt ingen anmärkning utan närmast som ny.

Mycket eftertraktad raritet, kan enbart förvärvas antikvariskt.

Säljs endast mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier vid distansförsäljning.
Pris: 150.00 kr
ISBN: 91-7486-202-2

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Johannas hemligheter: en kokbok för alla fem sinnenaJohannas hemligheter: en kokbok för alla fem sinnenaJohannas hemligheter: en kokbok för alla fem sinnenaJohannas hemligheter: en kokbok för alla fem sinnenaJohannas hemligheter: en kokbok för alla fem sinnena