Beskrivning

Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nytagna i färg. Innehåller ett stort antal recept bearbetade för vår tid ur Claude Monets receptsamling i Giverny. Claude Monet, 1840–1926, uppskattas fortfarande som en stor konstnär, trädgårdsälskare vallfärdar till hans hem i Giverny liksom matintresserade som diskuterar hans fixa idéer om mat, köksinredningen och hans recept. Boken är lättläst med många foton och man läser om tiden, konst och konstnärer, trädgården, det vackra huset och maten med många recept i slutet. Monet hade god aptit och var en verklig gourmet men han var aldrig i sitt eget kök. Rätterna skulle antingen vara tillagade med det som deras eget Giverny gav eller lokala råvaror. Hans kokerska regerade i köket men det var Monet som bestämde matordning och rätter. Köksträdgården var geometrisk med räta gångar så man kunde sköta den rationellt. Han köpte frön och plantor överallt och bytte till sig sorter. Han odlade rotfrukter, bladgrönsaker, lök och bönor, kryddor kantade gångarna – allt oklanderligt skött. Monet var också mycket noga med att måltidsschemat skulle följas, lunch exakt halv tolv. Han ville dra fördel av att måla i det bästa ljuset för eftermiddagens motiv.
Förord: Joël Robuchon. Arkiv och rådgivning: Jean-Marie Toulgouat. Foto: Jean-Bernard Naudin, arrangemang: Nanon Billaut. Översättning: Brita Ahlborg (text) och Birgitta Östergren (recept). Bonnier 1993 (nyutg). Kartonnage i kvartsfolio med dek skomsl. Mkt snyggt ex.
Pris: 130.00 kr
ISBN: 9134511229

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
PRISSÄNKT! TILL BORDS HOS MONETPRISSÄNKT! TILL BORDS HOS MONETPRISSÄNKT! TILL BORDS HOS MONETPRISSÄNKT! TILL BORDS HOS MONETPRISSÄNKT! TILL BORDS HOS MONET