Beskrivning

En ny bok om arbetsplats situation i Sverige och kulturkrockar från nyanlända invandrare på en svensk arbetsplats.

Awes Osman framträder i Svensk fika - En personlig introduktion till den svenska arbetsmarknaden som ett slags arbetslivs- och folklivsforskare som bygger på deltagande observation. De många uppenbarligen till stor del självupplevda situationer han beskriver handlar om över- och underordning, insiders och outsiders, maktstrukturer och härskartekniker på arbetsplatser i Sverige och Gulfstaterna. Mönstren går igen men tar sig olika uttryck i olika kulturer: naket i Gulfstaterna, beslöjat i Sverige, där det gäller att under fikarasterna visa vad man går för och informera sig om oskrivna regler och om vad som pågår på arbetsplatsen.
Benny Carlson, professor emeritus i ekonomisk historia.

Boken Svensk Fika är baserad på olika situationer som kan dyka upp på de flesta arbetsplatser och kan skapa kulturkrockar när medarbetare från olika länder och kulturer möts.
Olika kulturer, varav den svenska, illustreras på ett konkret sätt via exemplen och ger läsare underlag för reflektion och diskussion. Ett intressant komplement i arbetet för att öka förståelse för svenska egenheter och hur de kan tolkas när en organisationskultur består av oskrivna regler och informalitet. AnnKatrin Dolium, sakkunnig i mångfaldsfrågor på fackförbundet Unionen
Pris: 220.00 kr
ISBN: ISBN: 978-91-88523-3

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Awes Osman
Telefonnummer: 0737599349
Kontakta annonsören
Svensk fika  - en ny bok om arbetsplats och kultur