Beskrivning

Kognitiv terapi har hunnit bli en av de mest väletablerade terapiformerna, inte bara för behandling av ångest och depressiva tillstånd utan även vid till exempel schizofrena störningar. Det är en insiktsfrämjande och tidsbegränsad terapiform vars övergripande mål är att medvetandegöra klientens syn på sig själv och andra. Om dessa föreställningar förvrängs ligger de till grund för psykopatologiska störningar. Terapeuten och klienten samarbetar aktivt i utforskandet av de tankemönster som döljer sig bakom de aktuella besvären.
I boken beskrivs den kognitiva terapins historiska bakgrund och dess grundläggande teoretiska antaganden, Vidare skildras hur behandlingen går till i praktiken, såväl i individualterapi som i gruppterapi.
Den kognitiva terapin har, liksom alla terapiformer, utvecklats såväl i teori som i praktik under senare år. Denna utgåva av boken har därför uppdaterats sedan den kom ut på Natur och Kultur första gången, 1986.

Natur & Kultur Läromedel 1996. 252 sidor. Dekorerat pappband. Namnteckning på försättsblad, små bruksspår, i övr ing anm.

Säljs end mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier.
Pris: 100.00 kr
ISBN: 912706543X

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Kognitiv terapi i teori och praktikKognitiv terapi i teori och praktikKognitiv terapi i teori och praktikKognitiv terapi i teori och praktik