Beskrivning

Gävles pop- och rockhistoria mellan 1970 och 1990, kan det vara något att läsa om? Ja, det kan det. För de här åren var en fullkomlig explosion av kreativitet och skaparkraft. Mängder av band startades och allt - precis allt - byggde på en obändig Gör det själv-anda. Det fanns inga replokaler, att ge ut en skiva var lika komplicerat som en månfärd och instrument och förstärkare kostade lika mycket då som nu - i kronor. I "Vi lever! När rocken kom från Gävle", som är den första boken om Gävleregionens musikrörelse, berättar de som var med själva om de här åren som förändrade svensk populärkultur på allvar. Anders Sundin och Peter Alzén har intervjuat runt 100 personer: Thomas Di Leva, Tomas Ledin, Monica Törnell, Lena Larsson, Kicki Moberg, Sonny Jansson, Kari Toppinen, Leif Walter och Håkan Sundquist är bara några av alla de träffat.
Boken innehåller också kapitel om Hälsingland och Sandviken samt en diskografi över vinylskivor och kassetter som gavs ut under de här gyllene åren.
Anders Sundin, född 1960, är journalist med bakgrund på SvD, Aftonbladet och TV4. debuterade med boken Kärlek i cancerns tid, samt spelade i lokala band som Exodus, Elexir, Alter Ego och Mora Träsk. Peter Alzén, född 1963, är ma/no-lärare, musikkritiker i bl a Gefle Dagblad, driver musikbloggen The Harder They Come, och var sångare i olika band.
Telegram Förlag 2015. Häftad. 270 sid. Fotoill:d. Nyskick. Raritet, enda tillgängliga exemplar till salu. Säljs end mot kontant betalning i Sthlm:s-området
Pris: 400.00 kr
ISBN: 9789176570067

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Vi lever! När rocken kom från GävleVi lever! När rocken kom från GävleVi lever! När rocken kom från GävleVi lever! När rocken kom från GävleVi lever! När rocken kom från Gävle