Beskrivning

Storpocket, Svenska, 2013. I mycket gott skick.

Världen förändras!

På senare år har världens ekonomiska karta ritats om i allt snabbare takt. Finanskriser har drabbat USA och EU. Samtidigt växer det så det knakar i många länder i Asien, Afrika och Latinamerika.

Nationalekonomen Stefan de Vylder sammanfattar i denna bok sin syn på vad som händer i världsekonomin. Boken beskriver också hur olika utvecklingsteorier vuxit fram och diskuterar frågor som: Vad skapar utveckling och välstånd? Vilka hinder finns? Hur ser fattigdomen i världen ut? Har världen blivit mer eller mindre rättvis på senare år?

Utvecklingens drivkrafter gavs för första gången ut 2002 och har sedan dess använts inom många utbildningar på olika nivåer och uppskattats av tusentals läsare med intresse för utvecklingsfrågor.

Denna reviderade upplaga med nyskrivna delar innehåller en jämförande genomgång av de stora finanskriserna de senaste årtiondena - vad finns det för likheter och skillnader mellan dem? Den innehåller också färsk statistik och fångar upp den pågående debatten om de hisnande ekonomiska och politiska förändringar som sker i världen
Pris: 100.00 kr

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Laura
Kontakta annonsören
Utvecklingens drivkrafter. Om fattigdom, rikedom och rättvisa i världen