Beskrivning

om demokratifrågan i EU-debatten - Häftad, Svenska, 1997. Fint skick, namnad på pärmens insida. Transportkostnad tillkommer.
Demokratin var en av de viktigaste frågorna i debatten om svenskt EU-medlemskap. Hur fördes denna demokratidebatt och vilka utmaningar och konflikter återspeglar den? Hur resonerar man på högsta politiska nivå om demokrati på sent 1980-tal och tidigt 1990-tal? Har det politiska systemet ställts inför sådana utmaningar att förändringar i demokratibegreppets innebörd tvingats fram? Kan några förändringar i svensk demokratisyn utläsas ur EU-debattens demokratidiskussioner?

I Så gott som demokrati analyserar Kerstin Jacobsson hur demokratifrågan formulerades och behandlades i den svenska EU-debatten under de politiskt avgörande åren 1988 - 1994. I boken kartläggs en förskjutning i demokratidebatten där effektivititet, handlingskraft och sakpolitik blir allt mer centrala begrepp. Den provocerande slutsatsen är att vi befinner oss mitt i en omtolkning av demokratins innebörd, utan att detta har formulerats i klartext eller att konsekvenserna har uppmärksammats.

Boken är en dokumentation och kritisk analys av elitdebatten om EU och demokratin. Den reser också frågor om de förändrade villkoren för politik och demokrati i ett integrerat Europa. Den anknyter därmed till den ständigt fortgående debatten om demokratins grundvillkor.

"Så gott som demokrati" är av intresse inte bara för sociologer, statsvetare och filosofer, utan för alla som är intresserade av
Pris: 130.00 kr
ISBN: 9197269085

Kontakt

Namn: bokpilot
Kontakta annonsören
Så gott som demokrati