Beskrivning

"Clarissa Pinkola Estes berättar om den "vilda kvinnan", den kloka och tidlösa närvaron i det kvinnliga psyket som ger kvinnor deras kreativitet, energi och kraft. I århundraden har den "vilda kvinnan" förträngts av ett mansorienterat värdesystem som bagatelliserar kvinnors känslor. Med hjälp av en kombination av hävdvunna berättelser och samtida individualinriktade fall avslöjar Estes att den "vilda kvinnan" i oss är medfödd frisk, passionerad och klok. Befria den vilda kvinnan inom dig!"
Inom oss alla finns ett vilt ursprungligt väsen. Men alltför ofta är vi avskurna från vår egen kreativitet av ett samhälle som kräver att vi ska uppträda ''civiliserat''. Vargens frihetslängtan har man försökt tämja genom att förvisa den till ett reservat och likadant gör vi med vår egen själ. Genom mångkulturella sagor och myter kan vi återupprätta kontakten med vildkvinnan. Vår själ och därmed vår kreativitet blommar då upp och arbete, kärleksförhållanden och sexualitet får större mening och djup menar Clarissa Pinkola Estés. Med denna kultbok skapade hon en rörelse i USA när den kom ut 1992. Clarissa Pinkola Estés, terapeut och jungiansk analytiker, har med sin debutbok väckt en enorm uppmärksamhet världen över, inte minst i Sverige.
Wahlström & Widstrand 1995, 1 uppl, 4 tryckn. Inb med skomsl. 469 sid. Övers: Gunilla Lundborg. Snyggt ex, liten reva i skomsl mot bakpärm, tillskrift på försbl, i övr ing anm. Mkt eftertraktad.
Säljs endast mot kontant betalning i Stockholmsområdet.
Pris: 350.00 kr
ISBN: 9146165800

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Kvinnor som slår följe med vargarna - myter och sagor om vildkvinnans arketypKvinnor som slår följe med vargarna - myter och sagor om vildkvinnans arketypKvinnor som slår följe med vargarna - myter och sagor om vildkvinnans arketypKvinnor som slår följe med vargarna - myter och sagor om vildkvinnans arketypKvinnor som slår följe med vargarna - myter och sagor om vildkvinnans arketyp