Beskrivning

Är vi grundlurade?!
När vi hör namnet Tesla förknippas det dock främst med Elon Musks flashiga elbil – och det är helt rätt. Det majoriteten däremot inte vet är att Nikola Tesla körde en energibil utan vare sig batteri eller bränsle redan år 1930.
År 1898 demonstrerade han en fjärrstyrd båt i Madison Square Garden. Växelströms- eller likströmskriget mellan honom och Thomas Edison blev en batalj utöver det vanliga – och Tesla gick segrande ur den. Den 21 juni 1943 dömde USA:s högsta domstol till förmån för Tesla som radions fader istället för Guglielmo Marconi som hade fått Nobelpriset i fysik 1909 just för sitt bidrag till utvecklingen av radion. Tesla genomförde experiment med ”kommunikationsmedel som kunde få plats i en människohand”, vilket var föregångaren till dagens mobiltelefoner och smartphones. Nikola Tesla och George Westinghouse byggde det första vattenkraftverket i Niagarafallen och inledde därmed elektrifieringen av världen – detta gjorde Nikola Tesla berömd.
Hans karriärs mest spektakulära och framsynta projekt var dock att skicka ström genom luften utan ledningar. Trådlös överföring skulle kunna förse hela jorden med energi utan att naturresurser skulle behöva utarmas. Energi finns överallt och kunde vi utnyttja detta skulle mänskligheten ta enorma steg framåt. Men att prata om gratis energi varken passade eller uppskattades av alla, och Teslas laboratorium brändes ner till grunden.
Teslas visioner och mål var extremt ädla, humana och djärva, men tyvärr var
Pris: 160.00 kr
ISBN: 978-91-519-9067-5

Kontakt

Stad: Västerås
Namn: dragan urosevic
Telefonnummer: 0705755610
Kontakta annonsören
Nikola Tesla Århundradets geni och visionär