Beskrivning

Vill du lära dig skriva bra åsiktsjournalistik? Drömmer du om att bli kolumnist? Är du nyfiken på hur en ledarskribent arbetar? Vill du veta hur man kan bygga upp en recension? Då kan detta vara en bok för dig. Här får du inspirerande exempel på hur erfarna skribenter arbetar för att skapa resonerande, ansvarsfulla, slagkraftiga, läsvärda och engagerande opinionstexter. Det här är den första läroboken i sitt slag på svenska - en resonerande handbok som sätter in opinionsjournalistiken i ett historiskt, redaktionellt och etiskt sammanhang samtidigt som den ger konkreta tips och råd om skrivande. Boken riktar sig främst till journalistikstuderande på universitet och högskolor.
Magdalena Nordenson, född 1950, är en svensk kulturjournalist, författare och lärare i journalistik. Hon har en masterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet och University of Michigan och är adjunkt i journalistik, samt dotter till Ulf K. Nordenson, justitieråd, och Eva Nordenson, Skansenchef 1982–92 samt syster till skådespelaren Jacob Nordenson och därtill barnbarnsbarnbarnsbarn till Lars Johan Hierta som grundade Aftonbladet.
Nordenson kom till Södertörns Högskola år 2001, som lärare och ansvarig för programmet Journalistik och multimedia

Studentlitteratur 2008. Häftad. 269 sid. Nyskick, sannolikt oläst exemplar. (Nypris i bokhandel är som lägst 350:- kr.)

Säljs end mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier vid distansförsäljning.
Pris: 200.00 kr
ISBN: 9789144009049

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Opinionsjournalistik: att skriva ledare, kolumner och recensionerOpinionsjournalistik: att skriva ledare, kolumner och recensionerOpinionsjournalistik: att skriva ledare, kolumner och recensionerOpinionsjournalistik: att skriva ledare, kolumner och recensionerOpinionsjournalistik: att skriva ledare, kolumner och recensioner