Beskrivning

av Elinor Schad.

Org. pris 300:-
Säljes för 150:- + frakt.
Lite överstrykningar och kladd. I övrigt fint skick!


Att det ska finnas en psykolog i skolans elevhälsa är numera lagstadgat. Att psykologen ska finnas tillgänglig för samtlig personal, alla elever och deras föräldrar i frågor som är skolrelaterade är mindre självklart. Skolpsykologers förutsättningar ser väldigt olika ut och det finns ett stort behov av fortsatt utveckling.

Detta är den andra utgåvan av Psykolog i skolan. Boken är reviderad för att spegla kraven i den nya skollagen samt även uppdaterad med flera nya kapitel skrivna av verksamma skolpsykologer.

I boken tar vi upp de organisatoriska och juridiska/etiska ramarna kring psykologens arbete i skolan, psykologens del av skolans samhällsuppdrag, relationer med elever och familjer, med skolan som organisation såväl som med det omgivande samhället.

Psykologen spelar en central roll i skolan, både för elever och personal, och deltar i skolans arbete med förebyggande, utredande och behandlande insatser, personalhandledning och skolutveckling.

Psykolog i skolan är skriven för blivande psykologer men även för yrkesverksamma psykologer, övrig personal i elevhälsan, pedagogisk personal och skolledning, eller andra som arbetar med skola och utbildningsfrågor.

Kontakt

Stad: Lund
Kurs / Utbildning: Psykologprogrammet
Skola / Universitet: Lunds universitet
Namn: madelaine sundberg
Telefonnummer: 0736737631
Kontakta annonsören
Psykolog i skolan (2009)