Beskrivning

Farväl till vapnen (engelsk originaltitel: A Farewell to Arms) är en roman av Ernest Hemingway, skriven och publicerad 1929. Romanens handling är baserad på Ernest Hemingways egna upplevelser vid italienska fronten under första världskriget.
I norra delarna av Italien rasar det första världskriget sedan många år som en blodig kamp mellan italienska och österrikiska styrkor. I den italienska armén deltar även en ung amerikansk frivillig vid namn Frederic Henry med ansvar för en grupp krigströtta ambulansförare. I den bergsby där han är förlagd lär han snart känna den engelska sjuksköterskan Catherine Barkley, och inom kort inleder de en hektisk romans i skuggan av ett krig som ingen längre tror på.

Under ett italienskt framryckningsförsök nära Isonzo såras amerikanen av en österrikisk granat och blir förflyttad till ett sjukhus i Milano dit även Catherine söker sig. Men medan deras kärlek växer sig allt starkare, förmörkas deras stunder tillsammans i vetskap om att Frederic så snart konvalescensen är över måste återvända till den norditalienska fronten.
Fint skick, inbunden, 274 sid, Bonniers 1954.
Transportkostnad tillkommer.
Pris: 50.00 kr

Kontakt

Stad: Helsingborg
Namn: bokpilot
Kontakta annonsören
nopic