Beskrivning

Inbunden i fint skick. 505 sidor. Klotryggband. Bonniers Folkbibliotek
år 1950. 497 g.

Samuel Shellabarger var en amerikansk författare som gav ut denna historiska roman i USA 1947 med titeln "Prince of foxes". Den filmatiserades 1949 med Tyrone Power och Orson Welles i huvudrollerna.

Shellabarger var lärare och akademiker, gift med en svenska. Han gav ut ett antal romaner och fackböcker från sent tjugotal fram till mitten av femtiotalet.

Boken utspelar sig i Italien under renässansen, i början på femtonhundratalet. Flera verkliga historiska personer spelar huvudroller i berättelsen, som Cesare Borgia och Lucrezia Borgia. Huvudpersonen heter Andrea Orsini och han är intressant nog en riktig "renässansmänniska".

Shellabarger var inspirerad av bland andra Alexandre Dumas, vilket nog märks ganska tydligt.

Att läsa boken var för mig ganska frustrerande, Skälmarnas furste är den typen av bok som är tillräckligt bra för att man skall vilja läsa vidare, men också tillräckligt dålig för att det ofta skall kännas ganska segt. Det mesta är hyfsat bra; miljöskildring, personskildring, intrig. Men inget är heller riktigt lysande, jag blir inte riktigt road eller fascinerad på djupet. Så även om det var en okej läsupplevelse så tror jag inte jag kommer att läsa något mer av Shellabarger.
Pris: 45.00 kr

Kontakt

Stad: Uppsala
Namn: Caroline Kronke
Telefonnummer: 0709220031
Kontakta annonsören
Skälmarnas Furste