Beskrivning

Första världskriget är förbi. Bröderna Lauritzen har drabbats svårt både ekonomiskt och personligt. Oscar fick alla sina tillgångar i Afrika konfiskerade av de segrande engelsmännen. Sverres älskade Albie stupade i kriget och själv blev han utkastad från godset som var hans hem i nära tjugo år. Och Lauritz och Ingeborg har tvingats lämna Bergen eftersom sonen Harald riskerade att bli ihjälslagen i skolan som tyskvän. Återhämtningen till ett bättre liv i Berlin och Saltsjöbaden tar sin tid men snart befinner man sig i det glada 20-talet.
Tyskland ser ut att kunna resa sig på nytt och i hela Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Familjen Lauritzen kan lika lite som alla andra se den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska som ska kasta världen in i en ännu större katastrof.
"Med gott humör och schvung gestaltar han huvudpersonernas möjliga strategier och handlingsalternativ. ... tråkigt har man sällan när man läser Guillou." Svenska Dagbladet.
" ... lättläst, lärorikt, underhållande ... " Aftonbladet.
Piratförlaget 2013. Inb m skomsl. 431 sid. Nyskick. Slut hos förlag och i handeln, kan enb förvärvas antikvariskt.
Säljs endast mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier.
Pris: 120.00 kr
ISBN: 9789164204134

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Mellan rött och svart (Romansviten Det stora århundradet - del 3)Mellan rött och svart (Romansviten Det stora århundradet - del 3)