Beskrivning

England, 1530-tal, landet är en hårsmån från katastrof. Henrik den VIII vill få påven att annullera äktenskapet med Katarina för att istället äkta Anne Boleyn och få den son som kan säkra tronen åt släkten Tudor. Thomas Cromwell blir mannen som ska ordna saken. Till varje pris.
Hilary Mantels porträtt av Cromwell, sonen till en smed som blev kungens närmaste man, är en studie i makt, kärlek och politik som säger lika mycket om vår egen tid som om Tudors England.

Nyligen framlidna Hilary Mantel har sedan 1985 skrivit tolv böcker men fick 2009 sitt stora genombrott med Wolf Hall. Och vilket genombrott! Tidningarna utnämnde den till årets bästa bok, Englands största bokhandelskedja Waterstones korade Hilary Mantel till årets författare och nätbokhandeln Amazon utsåg romanen till en av årets tre bästa böcker.
Wolf Hall är första delen i en trilogi och även uppföljaren Bring Up the Bodies blev en succé hos både kritiker och läsare. Boken fick 2012 års Man Booker Prize och Hilary Mantel blev den tredje författaren någonsin att vinna Man Booker Prize två gånger, en bedrift som bara J.M Coetzee och Peter Carey lyckats med. Hon är ensam om att ha vunnit Englands båda största litterära priser. Romanen är också den Man Booker Prize-vinnare som sålt bäst genom tiderna. BBC har gjort en hyllad dramaserien av de två böckerna.

Weyler Förlag 2013. Inbunden med dekorerat skyddsomslag. 647 sidor. Nyskick.

Säljs endast mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier.
Pris: 100.00 kr
ISBN: 9789187347078

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Wolf HallWolf HallWolf HallWolf HallWolf Hall