Beskrivning

Peter O’Donnell berättar själv om hur han en dag under sin tjänstgöring i Iran 1945 satt tillsammans med några soldater och åt sin dagliga fältranson, då det kom en mycket ung och smal flicka vandrandes. Hon gick med rak rygg trots sina trasiga kläder och runt hennes hals hängde ett hemmagjort vapen, synligt för alla att se. När hon skulle gå så log hon mot dem och det leendet bar Peter O’Donnell sedan med sig. När han 20 år senare blev tillfrågad om att skriva en ny serie så var det henne han tänkte på och ville skapa en historia kring. Modesty Blaise resa startar som föräldralöst barn som rymt från ett flyktingläger i Grekland. Hon är så traumatiserad av kriget att hon har glömt var hon kom ifrån. Hon vandrar runt i Nordafrika, mellanöstern och Sydeuropa. Vid 12 års ålder möter hon sin läromästare Lob, en judisk professor från Ungern, i ett annat flyktingläger när hon räddar honom från att bli rånad. De slår sedan följe och det är han som lär henne allt hon behöver veta och kunna. Det är även han som ger henne namnet Modesty just för att det är motsatsen till den hon är. Sitt efternamn tar hon från trollkarlen Merlins läromästare i sagorna om Kung Arthur.
Innehåller följande avsnitt: Intervju med Peter O´Donnell / Den försvunne vetenskapsmannen / Vikingarna / Den förstorade mannen / Glädjedödaren (novell) / Anden i flaskan / Det grönögda monstret. / Hämnaren / Slavhandlarna / Dödsfällan.
Alvglans Förlag 2000. Folioformat med laminerade pärmar. 208 sid. Snyggt ex, som nytt
Pris: 200.00 kr
ISBN: 91-7556-068-2

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Modesty Blaise Samlingsvolym 5Modesty Blaise Samlingsvolym 5Modesty Blaise Samlingsvolym 5Modesty Blaise Samlingsvolym 5