Beskrivning

Nemi för första gången i bokform; morgontrött, chokladätande, svartklädd och underbart träffsäker. Framför allt unga kvinnor i landet har här äntligen saknat en seriehjälte att se upp till. Men Nemi gäller som förebild även för pojkar och äldre. ”Hon är fortfarande den jag vill att hon ska vara: någonting mitt emellan en romantisk flicka som betraktar världen med ett barns ögon – och en cynisk tjej med stake.” skriver Lise själv i sitt förord. Nemi kedjeröker, är ute på krogen och raggar killar som hon dumpar lika fort. Nemi är vegan och kritiserar djurindustrin med glimten i ögat.
Lise fick sin inspiration att teckna Nemi av Charlie Christensens Arne Anka. Även om Nemi knappast är en kvinnlig motsvarighet till Arne, finns här likheter.
Christensen har också skrivit ett förord där han beskriver Nemi: ”…en intelligens och snabbhet i repliken och tanken, som inte ligger en gatugangster från någon av Martin Scorseses filmer efter.”
Boken innehåller i kronologisk ordning samtliga dagsstrippar från starten 1997 fram till och med 2000 med kommentar av Lise och ett förord Arne Ankas skapare Charlie Christensen.

Kartago Förlag 2003. Häftad. 144 sid i sv/v. Två smärre hundöron på frontpärm, i övr ing anm.

Säljs endast mot kontant betalning i Stockholmsområdet p g a tidigare bedrägerier.
Pris: 100.00 kr
ISBN: 91-89632-07-9

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Nemi, Del INemi, Del INemi, Del INemi, Del I