Beskrivning

En gråkall aprilmorgon år 1850 samlades några män, kvinnor och barn från Ljuders socken i Småland för att utvandra till Nordamerika. De kom från de små stugornas och de stora barnkullarnas land. De hade gjort uppror mot fattigdomen och nöden, mot det ändlösa slitet på steniga åkrar, mot prästens och länsmans myndiga överhet i 1800-talets svenska u-land. De lyssnade till locktonerna från och om det nya landet i väster som hade jord utan brukare och kallade på jordbrukare utan land. Om landet de lämnade, med fattiga grå byar, törnrossnår och silverbäckar, med kor och getter i lidren, berättar Vilhelm Moberg och om de människor som lämnade det: Karl Oskar, Kristina och deras barn, den religiösa svärmaren Danjel och hans milda hustru Inga-Lena, Robert med äventyrslusten brinnande i blodet, och den ogifta skökan Ulrika i Västergöhl med dotter. Alla delar i sviten - "Utvandrarna", "Invandrarna", "Nybyggarna" samt "Sista brevet till Sverige" - i fyra volymer, samlade i pappkassett.

Albert Bonnier förlag 2007. Inbundna med dekorerade skyddsomslag, kompletta med full originaltext. 391 + 423 + 467 + 279 sid, förutom försättsblad samt innehållssidor. Mycket gott skick, närmast som nya. Slutsåld i handeln och hos förlag, kan enbart förvärvs antikvariskt.

Säljs endast mot kontant betalning i Stockholms området p g a tidigare bedrägerier vid distansförsäljning.
Pris: 400.00 kr
ISBN: 9789100116767

Kontakt

Stad: Stockholm
Namn: Nomen Nescio
Kontakta annonsören
Utvandrarsviten, samtliga fyra delarUtvandrarsviten, samtliga fyra delarUtvandrarsviten, samtliga fyra delarUtvandrarsviten, samtliga fyra delarUtvandrarsviten, samtliga fyra delar