omslag_tanjaTanja föddes och växte upp i Moskva, hon har varit ett sovjetiskt barn och en postsovjetisk tonåring. Nu är hon invandrare i Sverige. Jobbiga barndomsminnen, udda upplevelser och speciella erfarenheter påverkar Tanja som människa.

I sin ärlig bok berättar Tanja om sina känslor och sorgearbete efter hennes mormors död när hon var fyra år, om relationer i hennes klass och en klasskompis som dog i en olycka. Man får titta på samma situationer från barns och vuxnas synvinklar. Mycket i boken handlar om överlevnad under de svåra tiderna vid Sovjetunionens slut och uppbyggnaden av det nya Ryssland. I korthet berättar Tanja även om sin invandring till Sverige efter att hon och en svensk kille bestämde sig för att flytta ihop och bilda familj.

Det blir en riktig läsupplevelse. Det nära men ändå okända landet Ryssland öppnar sig i Tanjas bok ur både ett historiskt och ett vardagligt perspektiv. Man får åskåda ryska traditioner, bruk och familjeliv som beskrivs parallellt med stora historiska händelser.

Provavsnitt från boken: http://www.provlas.se/en-manniska-foddes-i-moskva/

Mera information på www.tdianova.se

ISBN 978-91-979614-1-7
Tanja Dianovas förlag
98 sidor
Mjukt omslag, 160 x 240 mm